Haarverlies

Haarverlies kan meerdere oorzaken hebben, bijvoorbeeld ziekte, medicijn gebruik of erfelijke factoren.
De meest voorkomende vormen van haarverlies zijn Alopecia Areata, Alopecia Androgenetica, Alopecia Areata Totalis, Alopecia Areata Univeralis, Chemotherapie en Radiotherapie. Daarnaast bestaan er vormen van haarverlies met een duidelijke oorzaak, stress, tekort aan mineralen of vitamine en tijdens en na een zwangerschap.

Frank Verheijen Hairdesign staat voor u klaar om samen met u tot een mooie oplossing te komen, zo weten we op iedere vorm van haarverlies wel een oplossing te vinden. Wij staan voor kwaliteit en vakmanschap.

ALOPECIA AREATA

Dit valt onder de groep auto-immuun ziekten. Er zijn verschillende vormen:

  • Alopecia Monolacularis, een pleksgewijze kaalheid.
  • Alopecia Areata Diffusa, waarbij het verlies plaats vind over de gehele schedel.
  • Alopecia Areata Totalis, is een plaatselijk haarverlies waarbij alle hoofdharen uitvallen.
  • Alopecia Areata Universalis, waarbij alle lichaamsbeharing verdwijnt.

De bevestiging is hierbij afhankelijk van het nog aanwezige haar. Dit kan altijd weer worden aangepast tijdens het verloop van de aandoening.

ALOPECIA ANDRAGONETICA

Dit wordt ook wel de hormonaal of mannelijk haarverlies genoemd. De belangrijkste oorzaak is het hormoon Dihydrotestosteron (DHT) dat zowel bij mannen als vrouwen voorkomt.
Het bovendeel van het haar wordt dun en kalend. Met een haaraanvulling kunnen we dit cosmetisch onzichtbaar maken, waardoor u weer zelfvertrouwen en een gevoel van zekerheid krijgt. Voor een gedeeltelijke aanvulling is het een belangrijk aspect dat er zoveel mogelijk gebruik kunnen maken van uw eigen haar.
Als u in bezit bent van een medische indicatie (machting) worden de kosten gedeeltelijk vergoed door u zorgverzekeraar (zie informatie).

RADIOTHERAPIE

Bij haarverlies ten gevolge van radiotherapie worden alleen de behandelde gebieden haarloos. Deze kunnen met een precies op maat gemaakt deelhaarwerkje opvullen, zonder dat verschil te zien is met het overgebleven eigen haar. De kosten worden met een medische indicatie (machting) gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar (zie informatie).

CHEMOTHERAPIE

Door chemotherapie kunt u te maken krijgen met haarverlies. Het beste is zo snel mogelijk een afspraak te maken voor een informatiegesprek om te horen wat de mogelijkheden zijn. Ook voordat de chemotherapie daadwerkelijk begint (hoe eerder hoe beter). De kosten worden met een medische indicatie (machtiging) gedeeltelijk vergoed door u zorg verzekeraar (zie informatie).